Laparoszkópos ivartalanítás

Laparoszkópos ivartalanítás

Az alábbi pár pontban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat, amik segíthetnek a döntést meghozni.

Kisebb heg, gyorsabb gyógyulás

A kisebb bemetszések kevesebb stresszt és diszkomfortot okoznak, így kedvence hamarabb visszanyeri mindennapi aktivitását. Laparoszkópos ivartalanítás során két darab pici bemetszést ejtünk, melyek mérete nem haladja meg az 5 és 10mm-t. Ezek olyan kis sebek, hogy a szokásos műtét utáni gallér viselete sem kötelező, a teljes biztonságot egy műtét utáni ruha kielégíti nagyon érzékeny kutyusok esetén is.

Csökkent fertőzési kockázat

A laparoszkópos eljárásoknak kisebb a sebfertőzés kockázata, ami kulcsfontosságú a postoperatív időszakban. Ez növeli a kisállat gyógyulási hajlamát és minimalizálja az esetleges komplikációkat. Nem kell a hasűri szervekhez kézzel érjünk így az eltévedt kórokozók bejutásának esélye is nagyon kicsi.

Precíziós műtéti beavatkozás

A laparoszkópos technika lehetővé teszi az orvos számára, hogy nagyobb precizitással végezze el a műtéteket. Ez különösen fontos olyan érzékeny területeken, mint például a reproduktív szervek vagy az emésztőrendszer. Az operáció során  a hasüregben varratok nem maradnak, melyek fellazulva vérzés okozhatnának, helyette egy speciális szövetforrasztót használunk. Ez a készülék a LigaSureTM , mellyel tökéletes lekötéseket készíthetünk varrófonalak nélkül.

Gyorsabb beavatkozás

A speciális műszerek előkészítése sok időt vesz igénybe, de a műtéti idő lerövidül. Ezáltal az altatási kockázatot tovább tudjuk csökkenteni

Kevesebb fájdalom

Több tanulmány foglalkozott a műtét közben és utána fellépő fájdalommal és ennek kezelésével a hagyományos és a laparoszkópos ivartalanítás összehasonlításában. A laparoszkópos eljárások kevesebb fájdalommal járnak, sőt kimutathatatlan fájdalmat írnak egyes szerzők, a kis bemetszések és az elhanyagolható szövetkárosodásoknak köszönhetően. A felépülés egyértelműen gyorsabb.

Kozmetikailag jobb eredmény

A laparoszkópos műtétek után kevésbé látható hegek maradnak, így nem csak egészségügyi, hanem esztétikai szempontból is előnyösek.

 

Válassza a laparoszkópos műtéti megoldást kedvence számára Debrecenben, hogy biztosítsa neki a leggyorsabb felépülést. A debreceni KZ Állatgyógyászati Központ szeretettel várja konzultációra. Tegye meg a legjobbat kedvence egészsége érdekében! Bejelentkezés 0652/447-491 –es telefonszámon.

Az alábbi képen Pici, a 2,3 kg-os cica látható műtét után.

Szintén érdekesnek találhatod…

Ügyelet

Változás az ügyeleti rendszerben! Sajnálattal osztjuk meg az alábbi közleményt, mely értelmében rövidül az éjszakai...

Kisállat szemészet

Kisállatainak szemének egészségének megőrzése kiemelten fontos, hiszen a szem nem csupán az egyik legfontosabb...

Endoszkópos vizsgálatok

Mis is az endoszkóp és mire használhatjuk? A mai modern képalkotó eszközök mellett nagy teret hódító eljárás az...

Kisállat szemészet

Kisállatainak szemének egészségének megőrzése kiemelten fontos, hiszen a szem nem csupán az egyik legfontosabb érzékszerv, de kétségtelenül az egyik legdrágább és legféltettebb kincsünk.Érzékeljük a bennünket körülvevő világot és az onnan...

Endoszkópos vizsgálatok

Mis is az endoszkóp és mire használhatjuk? A mai modern képalkotó eszközök mellett nagy teret hódító eljárás az endoszkópos vizsgálat. Magyarra fordítva belső megtekintést jelent. Alapvetően minden testnyílás vizsgálatára alkalmas. Így...

Állateledel Ötmalom

Örömmel jelentjük be, hogy állatgyógyászati központunk 2023. december 4. óta otthont ad az Állateledel Ötmalom üzletnek!Üzletünk kizárólag a legmagasabb minőségű állateledelekkel, legtartósabb játékokkal és felszerelésekkel rendelkezik....